Onderwijs- instellingen

At Monday heeft als missie: Iedereen zichtbaar op de arbeidsmarkt. De eerste stappen op de arbeidsmarkt worden vaak gezet via een stageplaats bij een bedrijf. Juist deze eerste kennismaking met het bedrijfsleven zijn bepalend voor het verdere (succesvolle) vervolg van een studie en carrière. Loopbaanoriëntatie, het schrijven van een sollicitatiebrief, het maken van een cv, presenteren en solliciteren maken allemaal onderdeel uit van het beroepsonderwijs. At Monday biedt scholieren en studenten de middelen om wat ze moeten leren direct in de praktijk te brengen.

 

Doen
At Monday is een platform waar scholieren en studenten die een stageplaats zoeken zich online presenteren aan potentiële stagebedrijven. Op At Monday maken ze stap voor stap een persoonlijk profiel aan met daarin ruimte voor: een tekstje waarin ze kort iets over zichzelf kunnen vertellen, gegevens over hun opleiding en werkervaring, gegevens over wat ze zoeken (duur van de stage, aantal uren, sector), portfolio-materiaal, een pasfoto en/of een persoonlijke video-pitch.

 

Resultaat

Stap voor stap ontstaat er een cv waarmee scholieren en studenten zich op een verzorgde en persoonlijke manier kunnen presenteren aan stagebedrijven. Stagebedrijven kunnen zelf op At Monday profielen bekijken en zo een stagiair vinden. Scholieren en studenten die zelf actief op zoek willen naar een stageplaats, kunnen het stagebedrijf van hun voorkeur op hun profiel wijzen.

 

Leren

Docenten kunnen aan de achterkant van het platform meekijken met hun leerlingen en feedback geven op de aangemaakte profielen. Het resultaat is een eerste online cv en het opdoen van relevante competenties en vaardigheden rondom solliciteren en presenteren. Ze kunnen hun profiel direct gebruiken bij het vinden van een stageplaats, bijbaan en als ze eenmaal hun diploma hebben, kunnen ze alle mogelijkheden van het platform blijven gebruiken voor het vinden van hun eerste baan.

 

Profiteren
At Monday maakt (online) solliciteren voor scholieren en studenten iets makkelijker. Studenten kunnen met een klik op de knop hun profiel downloaden in PDF vormgegeven als een cv. Dit bestand kunnen ze als bijlage meesturen bij sollicitaties. Studenten kunnen ook online solliciteren via At Monday en daarbij gebruik maken van verschillende briefvoorbeelden die ze kunnen aanpassen.

 

Verbinden of matchen
At Monday maakt het voor onderwijsinstellingen makkelijker om scholieren en studenten te bemiddelen bij het vinden van een stageplaats. Het gebruik van At Monday binnen een school betekent voor stagecoördinatoren dat er een overzichtelijk bestand tot hun beschikking staat met profielen van de ‘eigen’ scholieren. Het is op deze manier makkelijker om een verbinding tot stand te brengen tussen scholier en organisatie. Zo kunnen scholieren met een klik op de knop geïntroduceerd worden bij een mogelijke stageverlener. Waarbij het bedrijf ook echt meteen een beeld krijgt van de desbetreffende leerling.

 

Promotie
At Monday zet zich extra in om het bedrijfsleven in uw regio te wijzen op de mogelijkheid om stagiairs via het platform te vinden. We helpen bijvoorbeeld door teksten aan te leveren voor brieven die u als onderwijsinstelling kunt sturen aan relevante organisaties voor uw studenten. Daarmee stimuleren we een zo interessant en relevant mogelijk stage-aanbod voor scholieren.

 

Gratis
Onderwijsinstellingen, scholieren/studenten/werkzoekenden en werkgevers kunnen volledig gratis gebruik maken van At Monday. Voor studenten betekent dit dat ze een compleet profiel kunnen plaatsen op At Monday en gebruik kunnen maken van alle sollicitatietools. Werkgevers op hun beurt zoeken gratis in het totale bestand van studenten en werkzoekenden.

 

Meer mogelijkheden
At Monday biedt onderwijsinstellingen extra functionaliteiten en hulp bij het volgen van studenten en de implementatie van ons platform. Aan deze extra mogelijkheden zijn kosten verbonden. Daarnaast kunt u als onderwijsinstelling er voor kiezen een eigen ” look en feel ” te creëren. Wij informeren u hier graag over.

 

Volgen van voortgang en ontwikkeling studenten
Verschillende partijen binnen de school kunnen aan de achterkant inloggen en hebben hun eigen gebruikersrechten en instellingen. Docenten kunnen bijvoorbeeld de profielen van hun eigen klas monitoren en beoordelen. Terwijl we stagecoördinatoren inzage kunnen geven in het hele bestand. Ook bieden inzicht in statistieken waardoor het aantal gerealiseerde stageplekken via het platform transparant is.

 

Hulp bij implementatie
Wij zorgen ervoor dat scholen in staat zijn het platform op een heldere manier te introduceren. We informeren persoonlijk de juiste mensen en verstrekken ondersteunend materiaal. Daarnaast helpen we bijvoorbeeld stagecoördinatoren om de profielen op het platform onder de aandacht te brengen bij (potentiële) stagebedrijven in de regio. We bieden standaard brieven en materiaal.

 

Overweegt u At Monday in te zetten binnen uw onderwijsinstelling? Neem voor meer informatie contact op met ons op. Wij helpen u graag!

At Monday

 

Building world’s largest
serviceplatform for jobseekers and employers